Логотип

Миколаївська селищна територіальна громада

Одеська область, Березівський район

16.09.2024 19:14

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів з 02.09.2024 року по 13.09.2024 року

9049ec44-a88e-44ec-ae16-ecbd54e992b7.jpg

Шановні жителі громади!

Інформую про роботу протягом двох тижнів з 02.09.2024 р. по 13.09.2024 р.

 

Допомога ЗСУ

З благодійного селищного фестивалю хлібу «Паляниця» на підтримку ЗСУ організованого сектором культури відділу освіти культури молоді та спорту селищної ради перераховано кошти в сумі 19 350 грн на придбання шолома SESTAN-BUSCX BK-ACH-CH та кавера на шолом нашому  земляку - військовослужбовцю Збройних Сил України Варіноду Павлу з с. Сухий Овраг, 3000 грн перераховано на придбання набору шин для причепа нашому  земляку - військовослужбовцю Збройних Сил України Олегу Бранту з Миколаївки.

 

Благоустрій

Протягом звітного періоду проводилися роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади.

В Миколаївці скошено  поросль на узбіччях дороги від колишнього аеродрому до колишнього хлібзаводу. Скошено траву біля церкви. Прочищено каналізацію від будинків при в’їзді в Миколаївку до КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ».

Скошено траву в селах Дружелюбівка і Ставкове біля пам’ятників загиблим воїнам у роки Другої світової війни та на кладовищах.

В Антонюківському старостинському окрузі в с. Антонюки проведені роботи по прибиранню узбіч дороги від с. Антонюки до с. Новопетрівка. Прибрано території біля тротуарних доріжок, впорядковано клумби, територію біля амбулаторії ЗПСМ, пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни.

В Ульяновському старостинському окрузі в с. Ульяновка проведені роботи зі скошування трави на Центральному і Тарасівському кладовищах та на прилеглій території.

В Новопетрівському старостинському окрузі в с. Новопетрівка проведені роботи з вирубки порослі та скошування бур’яну по вул. Благовіщенська  від  автобусної зупинки в напрямі контори ТОВ «Раліївка». Проведені роботи з благоустрою біля каплички. Завезено пісок на кладовища в села  Новопетрівка,  Переселенці, Гвоздівка.

В Олексіївському старостинському випиляно кущі та чагарники на узбіччях дороги між селами Сухий Овраг і Олексіївка.

 

КП «Миколаївське» працює у штатному режимі. 02.09.2024р. у Миколаївці замінено водяний насос по вул. Козацька. 03.09.2024р. проведено ремонт водогону у Миколаївці по вул. В. Карпішина (ліквідовано прорив). 04.09.2024р. проведено ремонт водогону у Миколаївці по вул. Новоселів (ліквідовано прорив). 11.09.2024р. проведено ремонт водогону у Миколаївці по вул. В. Карпішина (ліквідовано прорив).

 

 

Структурні підрозділи селищної ради

В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована на вирішення важливих життєво необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 130 - вхідних документів; 54 - заяви громадян; 100 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 55 довідок різного характеру, у т.ч. – 18 довідок старостинськими округами.

05 вересня під головуванням голови виконавчого комітету Віктора Купченка відбулося засідання виконавчого комітету Миколаївської селищної ради. У ході засідання прийняті рішення: про затвердження мережі закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Миколаївської селищної ради на 2024/2025 навчальний рік, щодо роботи закладів освіти Миколаївської селищної ради в 2024-2025 навчальному році під час дії правового режиму воєнного стану. Також затверджено план заходів щодо відзначення Дня захисників та захисниць, Дня Українського козацтва на території селищної ради, розглянуті звернення жителів громади щодо надання одноразової матеріальної допомоги та прийняте відповідне рішення.

10 вересня голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко та керівник відділення Центру надання соціальних послуг Миколаївської селищної ради Анна Войченко взяли участь онлайн у черговому засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Одеській обласній державній (військовій) адміністрації під головуванням заступника голови обласної державної (військової) адміністрації - голови Координаційного центру Дмитра Радулова. На порядку денному обговорено узагальнені пропозиції щодо формування Плану дій з виконання в Одеській області Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року та розглянуто питання надання психологічної допомоги, лікування та реабілітаційних послуг ветеранам.

13 вересня голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко взяв участь у Міжобласному Форумі громад Одеської та Миколаївської області. Організаторами Форуму виступили Одеське регіональне відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ, Всеукраїнська Асоціація ОТГ та шведсько-українська програма Polaris «Підтримка багаторівневого врядування в Україні». Партнерами стали Одеська обласна державна адміністрація, Одеська обласна рада, Березівська районна державна адміністрація. Основні теми, що розглядалися: співробітництво громад на територіальному та міжнародному рівні; про міжнародну політику Одеського регіону; правове регулювання інституту старост в умовах воєнного стану; співпраця громад Одеського та Миколаївського регіональних відділень.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів видавалися довідки про наявність земельних ділянок, які знаходяться у власності та користуванні фізичним та юридичним особам.

Спеціалісти відділу здійснювали прийом громадян та юридичних осіб, надавали роз’яснення щодо відведення та оформлення земельних ділянок в оренду, припинення права користування земельними ділянками та вирішення інших питань передбачених Земельним кодексом та іншими законами України у сфері земельних відносин.

Надавалися роз’яснення щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами за 2023-2024 роки, опрацьовується інформація по боржниках зі сплати мінімального податкового зобов`язання. Також спеціалістами відділу продовжується інформування населення щодо плати за землю.

Проводиться робота щодо виявлення недобросовісних орендарів, яким повідомлено про необхідність погашення заборгованості.

Надавалася необхідна інформація для нарахування плати за землю при укладенні договорів оренди, а також для коригування орендної плати відповідно до змін нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Проводиться звірка та активізовано роботу з платниками земельного податку, вносяться зміни щодо площ земельних ділянок та щодо їх цільового призначення. Систематично проводиться робота по виявленню категорій населення, які мають пільги зі сплати податків.

Спеціалісти відділу постійно удосконалюють свої знання та беруть участь у семінарах, тренінгах, практикумах, навчальних модулях.

05 вересня у режимі відеоконференції взяли участь у тренінгу на тему: «Організація аукціонів з продажу прав оренди земельних ділянок водного фонду комунальної власності». Головним спеціалістом відділу Віталієм Войченком 11 вересня проводилося обстеження земельних ділянок в межах с. Ставкове.

Відділом соціального захисту населення селищної ради прийнято 2 пакети документів для отримання матеріальної грошової допомоги на лікування та 1 звернення щодо подолання наслідків після пожежі; підготовлено 4 повідомлення щодо осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Проведено 2 засідання комісії з визначення показників для визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує соцпослуг на непрофесійній основі та призначено 2 справи. Прийнято, сформовано та внесено в соціальну програму «Прихисток» 6 заяв на отримання компенсації за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб. Прийнято 2 пакети документів багатодітної сім’ї; видано 1 посвідчення батьків, 2 довідки багатодітної сім’ї та  8 довідок дитини з багатодітної сім’ї.

Прийнято 3 пакети документів для отримання матеріальної допомоги на лікування.

Продовжується наповнення даними Реєстру посвідчень батьків з багатодітних сімей та дитини з БДС. Внесено до бази дані 71 сім’ї (241 дитину). Оформлено та видано з числа БДС, УБД проїзні квитки.

До служби у справах дітей селищної ради звернулося двоє жителів селищної ради з питань захисту прав та законних інтересів дітей. Заявникам надано роз’яснення в межах чинного законодавства. Проведено дев’ять профілактичних бесід щодо належного виконання батьківських обов’язків. На території Новопетрівського старостинського округу здійснено обстеження умов проживання та виховання 10 дітей, які виховуються у 5 сім’ях.

До ЦНАПУ звернувся 251 замовник для отримання адміністративних послуг, із них надано 192 адмінпослуги, в тому числі:

  • послуги, пов'язані з державною реєстрацією нерухомого майна -52;
  • послуги соціального характеру –36;
  • послуги у сфері регулювання земельних відносин –28;
  • послуги, пов'язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань – 3;
  • послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб -72;
  • послуги у сфері архітектурно-будівельної діяльності-1.

 

Охорона здоров'я

В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернувся за наданням послуг 978  пацієнтів.

На амбулаторному лікуванні перебувало 368 пацієнтів.

 

Соціальний захист

Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 46 осіб, надано 1580 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 24 особи, з них 10 внутрішньо переміщені особи, надано 2016 соціальних послуг.

Соціальна робота з дітьми та молоддю.

На обліку перебуває 34 сім’ї/осіб, в яких виховується 86 дітей; 1 особа яка перебуває в конфлікті з законом. Фахівцями  надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів. За звітний період надано 23  соціальні послуги. 

Під соціальним супроводом перебуває: перебуває: 3 прийомні сім’ї, в них виховується 8 дітей; 3 сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах, в них виховується 5 дітей; сім’ї  опікунів – 1, в них виховується дітей - 1.

Здійснено оцінки потреб сім’ї/особи-1; соціальних карток сім’ї/особи-1. Взято під соціальний супровід 1 сім’ю, яка опинилась в складних життєвих обставинах, в якої виховується-2 дітей. 

 

Освіта

 

В період з 02.09.2024р. по 13.09.2024р. відділом освіти, культури, молоді та спорту

Миколаївської селищної ради була проведена наступна робота:

2 вересня пролунав перший дзвоник в закладах освіти селищної ради. До навчального процесу приступило 765 учнів селищної ради, з них 57 першокласників.

Розпочато очне навчання в закладах загальної середньої освіти (765 учнів), позашкільної освіти (276 учнів). Дошкільною освітою охоплено 137 вихованців.

Протягом звітного періоду зареєстровано 76 вхідних документів та 38  вихідних; видано 1 путівку до закладу дошкільної освіти селищної ради; забезпечено прийняття від закладів освіти громади річної звітності; забезпечено виконання контрольних документів, таблиць до Департаментів освіти та культури обласної державної (військової) адміністрації, Березівської районної державної (військової) адміністрації.

Проводиться робота щодо впровадження в закладах освіти електронних журналів,  щоденників та збору даних в ПАК «АІКОМ».

05 вересня начальник відділу ОКМС взяла участь у онлайн-нараді з нагальних питань організації освітнього процесу, яка пройшла під головуванням директора Департаменту освіти і науки Одеської обласної військової адміністрації.

09 вересня в Ульяновському ЗЗСО проведено благодійний ярмарок до Міжнародного дня благодійництва.

Продовжується робота щодо організації дозвілля молоді. Продовжує працювати спортивний клуб, де жителі селища Миколаївка та громади мають змогу позмагатись в іграх: більярд, настільний теніс, шахи, шашки, дартц, настільний футбол.

08 вересня команда Миколаївської селищної ради взяла участь в у фінальних обласних змаганнях з пляжного волейболу обласних спортивних ігор «Рухайся до Перемоги» на підтримку Збройних Сил України серед територіальних громад Одеської області.

11 вересня у Миколаївці відбувся турнір з міні-футболу присвячений пам`яті Віктора Задорожнього.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Миколаївської селищної ради продовжує функціонувати в штатному режимі: проводиться прийом громадян, надаються консультації батькам та педагогічним працівникам, приймаються заяви на комплексну оцінку. Видано дванадцять первинних висновків про комплексне обстеження та чотири висновки про повторне комплексне обстеження.

 

Протипожежна та техногенна безпека

З 02.09.2024р. по 13.09.2024р. на території Миколаївської громади  сталася 1 пожежа:. 08.09.2024р. загоряння житлового будинку в селищі Миколаївка, вул. Шкільна, 13, постраждалих та загиблих немає, збиток встановлюється.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

Голова Миколаївської селищної ради                           Віктор КУПЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aacadd46-bfb4-4986-9976-9f81b135e1bb.jpg 088d38f9-e390-4d96-8520-0983cee8d294.jpg e0525f20-b0ff-47ee-822d-c071d7b0cbf5.jpg 2d927107-96d5-4afe-a50f-ece2ec2a78a0.jpg 4b3c6997-68f8-44ca-b9fd-c88322c1f341.jpg 31ef91a7-e730-414b-9fc3-eb51c515ab17.jpg be1b7129-ee39-42e0-9dd8-d5b8c45a95a9.jpg a20df565-658e-4826-89c6-1fc451216d04.jpg 467b8099-4cfb-4948-92fa-157913932f1d.jpg 717ce98f-b832-4a1d-ba45-96c0ffd9bc30.jpg