Логотип

Миколаївська селищна територіальна громада

Одеська область, Березівський район

13.09.2024 16:09

Леся Горковець: як власникам та користувачам земельних ділянок Миколаївської громади отримати витяг про нормативну грошову оцінку через портал електронних сервісів Держгеокадастру

d8428f82-2ad5-4ca4-85f3-a934bf5afe50.jpg

Відповідно до статті 1 Закону України «Про оцінку земель» нормативна грошова оцінка земельних ділянок – це капіталізований рентний дохід із земельної ділянки, визначений за встановленими і затвердженими нормативами. Такий дохід від земельної ділянки визначається відповідно до офіційно затверджених нормативів та формул.

Нормативна грошова оцінка земельної ділянки потрібна платникам для обчислення плати за землю. Найчастіше нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, орендної плати за земельні ділянки, мінімального податкового зобов’язання, державного мита при спадкуванні, купівлі, продажу та даруванні земельних ділянок.

«Для отримання витягу з технічної документації про грошову оцінку земельної ділянки через портал електронних сервісів Держгеокадастру, громадянину/громадянці потрібно подати запит за посиланням: https://e.land.gov.ua/auth_select, попередньо зареєструвавшись та авторизувавшись в електронному кабінеті за допомогою електронної пошти, електронного цифрового підпису або платіжної картки банку (BankID). Ви можете прослідкувати за виконанням вашого запиту в розділі «Історія замовлених відомостей з Державного земельного кадастру», переглянувши статус запиту. За дану послугу адміністративний збір не справляється. Також даний витяг можна замовити через Єдиний портал державних послуг «Дія» та Центр надання адміністративних послуг. Наголошую! Для того, щоб уникнути застосування штрафних санкцій, власникам та користувачам земельних ділянок Миколаївської селищної територіальної громади необхідно своєчасно вносити плату за землю. Для проведення звірки даних кожен власник чи користувач земельної ділянки може замовити витяг про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та перевірити правильність здійснених нарахувань», - зазначила начальник відділу земельних відносин, екології та використання природних ресурсів Миколаївської селищної ради Леся Горковець.