Логотип

Миколаївська селищна територіальна громада

Одеська область, Березівський район

02.09.2024 20:24

Пріоритетом у роботі ЦНАП Миколаївської селищної ради є максимальна зручність і доступність для громадян

c128e6fb-228e-4aa8-aca3-7f24a53de6b9.jpg

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Миколаївської селищної ради працює для мешканців територіальної громади, забезпечуючи якість, оперативність в наданні адміністративних послуг. Пріоритетом, при цьому, є максимальна зручність і доступність для громадян.

Адміністративні послуги соціального характеру є одними з найбільш витребуваних серед населення.

Начальник відділу «ЦНАП» Миколаївської селищної ради Інна Бєла говорить, що повномасштабне вторгнення рф проти України справило великий вплив на роботу ЦНАП. Фактично надання адміністративних послуг у ЦНАП було призупинено з першого дня через військову агресію російських окупантів. Адже більшість послуг, що надаються у ЦНАП потребують виконання дій у відповідних державних реєстрах. Однак, Миколаївський ЦНАП, як і інші центри надання адміністративних послуг і в цей критичний для держави час знайшов своє важливе місце. З перших днів вони стали гуманітарними центрами (центрами турботи тощо), насамперед для ВПО.

У зв’язку з вимушеним переміщенням мільйонів людей набули актуальності і нового «розвитку» послуги для ВПО (внутрішньо переміщених осіб). Право на отримання статусу ВПО отримали особи, які змушені покинути своє постійне місце проживання у зв’язку з воєнними діями, тобто, які перемістились з регіонів України, де ведуться активні бойові дії. Перелік цих регіонів визначений Урядом.

«Починаючи з березня 2022 року Урядом визначено три «точки» для звернення за довідкою про взяття на облік ВПО. Крім органів соціального захисту населення райдержадміністрацій та місцевих рад колишніх міст обласного значення (УСЗН) передбачено, що людина за довідкою може також звернутись і до уповноваженої особи громади, або до центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Дві останні опції почали працювати з 28.03.2022 р. після доопрацювання функціоналу ПК «Соціальна громада». При цьому і ЦНАП, і уповноважені особи громади визначені не просто фронт-офісами для прийняття заяви, а наділені повноваженнями «приймати рішення», тобто видавати довідку про взяття на облік ВПО та оформити щомісячну соціальну допомогу»,- зазначила адміністратор відділу «ЦНАП» Миколаївської селищної ради Людмила Чирнилюк.

42130cde-e3fe-4462-b22d-8d3b2f67ef5b.jpg