Логотип

Миколаївська селищна територіальна громада

Одеська область, Березівський район

02.09.2024 20:20

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів з 19.08.2024 року по 30.08.2024 року

87a1115c-ec7c-4085-ba38-3bd4914833f6.jpg

Шановні жителі громади!

Інформую про роботу протягом двох тижнів з 19.08.2024 р. по 30.08.2024 р.

Благоустрій

Протягом звітного періоду проводилися роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади.

В Миколаївці скошено  траву на узбіччях дороги від автовокзалу  до автобусної зупинки на в`їзді в Миколаївку та від зупинки до КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ», на узбіччях  дороги біля лісового господарства та від лісового господарства до Нового кладовища, узбіччях дороги по вул. Карпішина.  Скошено траву та поросль на Дмитрівському кладовищі, Новому кладовищі, від колишнього хлібзаводу до автозаправки.

В Антонюківському старостинському окрузі в с. Антонюки проведені роботи по прибиранню узбіч центральної дороги в межах села, прибрано території біля тротуарних доріжок, впорядковано територію біля амбулаторії ЗПСМ, біля адмінбудівлі старостинського округу та відбійників на дорозі в центрі села.

В Ульяновському старостинському окрузі в с. Ульяновка  скошено траву на Центральному та Тарасівському кладовищах. Вирубано кущі та скошено траву на території біля автобусної зупинки в с. Мар’янівка. Впорядковано територію біля адмінбудівлі старостинського округу.

В Новопетрівському старостинському окрузі в с. Новопетрівка прибрано територію біля пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни, адмінбудівлі старостинського округу. Скошено траву на узбіччях дороги від села Новопетрівка в сторону села Антонюки, по вул. Благовіщенська від контори до магазину, будівлі колишньої сільської ради, по вулицях Новоселів, Степовій, Шкільній. Висапано бур’ян на тротуарній доріжці по вул. Благовіщенській.

В Олексіївському старостинському окрузі скошено траву та бур’яни на території с. Морозова, в с. Олексіївка біля нежилих будинків, будинків одиноких пенсіонерів, автобусної зупинки, біля пам’ятника невинноубієнним, між вулицями Центральна та Миру, Центральна та Молодіжна, при в’їзді в с. Олексіївка. Випиляно кущі та чагарники на узбіччях дороги між селами Сухий Овраг і Олексіївка.

КП «Миколаївське» працює у штатному режимі. 21.08.2024р. проведено ремонт водогону в с.Ульяновка по  вул. Дружня, в с. Новопетрівка по вул. Центральна. 22.08.2024р. проведено ремонт водогону в с. Антонюки по вул. Шкільна (заміна центрального водогону).     23.08.2024р. проведено ремонт водогону в с. Новопетрівка по вул. Зелена. 27.08.2024р. проведено ремонт водогону в Миколаївці по вулицях Дениса Вербіцького та Козацькій  (ліквідовано прориви). 27.08.2024р. проведено ремонт водогону в с. Амбарів по вул. Перемоги. 28.08.2024р. проведено ремонт водогону у Миколаївці по вул. Лесі Українки (ліквідовано прорив). 29.08-31.08.2024р. у Миколаївці замінено глибинний водяний насос на артсвердловині по вул. Центральна (на території колишнього комбікормового заводу).

Структурні підрозділи селищної ради

В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована на вирішення важливих життєво необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 90 - вхідних документів; 13 - заяв громадян; 116 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 79 довідок різного характеру, у т.ч. – 43 довідки старостинськими округами.

20 серпня керівник відділення соціальної роботи центру надання соціальних послуг Миколаївської селищної ради Анна Войченко взяла участь у тренінгу «Розбудова спроможності керівників МТП щодо базових понять гендерно зумовленого насильства (ГЗН) та перенаправлення», який було організовано громадською організацією «Десяте квітня» за підтримки UNHCR Ukraine – Агенства ООН у справах біженців в Україні в рамках проєкту «Захист внутрішньо переміщених осіб, осіб, які постраждали від конфлікту, та розширення прав і можливостей спільнот», що відбувся у місті Подільськ.

Координатор напрямку протидії та запобігання ГЗН ГО «Десяте квітня» Ганна Круглякова і фахівчиня по запобіганню та протидії ГЗН Вікторія Ткаченко ознайомили учасників тренінгу з базовими поняттями щодо гендерної рівності та гендерного насильства. Окрему увагу було приділено питанню законодавства у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. По закінченню заходу учасники отримали сертифікати.

22 серпня голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко взяв участь онлайн у черговому засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність» в Одеській області під головуванням першого заступника голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олександра Харлова і заступника голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO), голови робочої групи Сергія Кропиви. Під час засідання було обговорено питання щодо проведення деяких публічних закупівель територіальними громадами області та наголошено на максимальній допомозі Силам оборони України.

22 серпня відбулося пленарне засідання XXXIX позачергової сесії Миколаївської селищної ради VIII скликання. Питання запропоновані для розгляду були розглянуті, обговорені та внесені на розгляд пленарного чергового засідання сесії постійною комісією селищної ради з питань фінансів, бюджету, соціально – економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності. Депутати внесли зміни до рішення селищної ради від 21 грудня 2023 року №2767-VIII «Про бюджет Миколаївської селищної територіальної громади на 2024 рік» та прийняли рішення про звернення депутатів Миколаївської селищної ради Березівського району Одеської області VIII скликання до директора з розвитку мережі Одеського регіону АТ «Укрпошта» Бондаренка А.Ю. у зв’язку зі скороченням штатної одиниці оператора поштового зв’язку Миколаївського відділення поштового зв’язку щодо питання подальшого функціонування Миколаївського ВПЗ у складі двох працівників, а також рішення про звернення депутатів Миколаївської селищної ради Березівського району Одеської області VIII скликання до Міністерства фінансів України та до Головного управління ДПС в Одеській області.

23 серпня у Миколаївці біля погруддя славетному Кобзарю Т.Г. Шевченку, щоб віддати данину поваги символу держави і Героям, які полягли за незалежність України відбулося урочисте підняття Державного Прапора України. У заході взяли участь голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, старости старостинських округів селищної ради, військовослужбовці Збройних Сил України, керівники і представники установ та організацій. Ведуча заходу Ірина Мартинюк наголосила на важливості і значенні державних символів в реаліях сьогодення, про силу духу і нескореність нашого народу у боротьбі з російським окупантом, про ціну свободи і героїзм українських військових. «Державний Прапор України це не просто символ, це душа українського народу, сьогодні він майорить у різних куточках світу, це втілення нашої незламності, боротьби за свободу та незалежність, він нас єднає, дарує надію та віру у майбутнє»,- підкреслила ведуча заходу. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв, загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, цивільного населення, яке загинуло внаслідок збройної агресії російської федерації проти України та поклали квіти до погруддя Т.Г. Шевченку.

24 серпня з нагоди 33-ї річниці Незалежності України в Миколаївці відбувся благодійний захід на підтримку Збройних Сил України - селищний фестиваль хлібу «Паляниця», де учасники заходу мали змогу придбати різну випічку - зробивши при цьому благодійні внески коштів на підтримку Збройних Сил України. У ході заходу було зібрано 46598 грн.

25 серпня команда Миколаївської селищної ради у складі гравців Максима Сандуленка і Артема Новака взяла участь в одному з видів обласних спортивних ігор «Рухайся до Перемоги» на підтримку Збройних Сил України серед територіальних громад Одеської області - зональних обласних змаганнях з пляжного волейболу серед чоловіків. Перемігши команди волейболістів з селища Доброслав Одеського району та команду міста Березівка Березівського району з однаковим рахунком 2:0 по партіям, наші хлопці зайняли перше місце і тепер змагатимуться у фінальній частині ігор.

29 серпня, з нагоди Дня пам`яті захисників України у Миколаївці відбувся мітинг –реквієм. Участь у ньому взяли голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, посадові особи місцевого самоврядування, керівники та представники установ і організацій. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам`ять полеглих захисників і захисниць України, борців усіх часів за волю і незалежність України. У ході заходу передано лист пошани та скорботи від командира 23-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ майора Андрія Ополоненка на знак глибокої вдячності за жертовне служіння у лавах Збройних Сил України родині нашого загиблого земляка-військовослужбовця Вербіцького Дениса Георгійовича. Почесну місію вручення листа пошани та скорботи сестрі загиблого Героя Ірині Худченко виконав начальник першого відділу Березівського РТЦК та СП підполковник Юрій Коваль. По завершенні офіційної частини відбулася церемонія покладання квітів до пам`ятної стели «Героям АТО, які загинули за свободу і незалежність своєї Батьківщини» і тимчасового пам’ятного банеру загиблим землякам – військовослужбовцям Збройних Сил України, які віддали свої життя у боротьбі з російськими окупантами за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Після завершення мітингу-реквієму голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, завідувач сектору культури відділу культури, молоді та спорту селищної ради Анжела Острікова, начальник першого відділу Березівського РТЦК та СП підполковник Юрій Коваль, сестра Дениса Вербіцького Ірина Худченко, старости страростинських округів селищної ради вшанували пам’ять усіх загиблих земляків – військовослужбовців ЗСУ на їхніх могилах у населених пунктах Миколаївської селищної ради.

30 серпня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Миколаївської селищної ради під головуванням голови комісії Віктора Купченка та за участю членів комісії. На засіданні розглянуто заяву жительки Миколаївської громади щодо порушення батьківських прав батька відносно дитини та ухвалу Доманівського районного суду Миколаївської області щодо звернення громадянки про позбавлення батьківських прав батька відносно малолітньої дитини та надання відповідного висновку органу опіки та піклування про доцільність або недоцільність позбавлення батьківських прав. За результатами розгляду прийняті відповідні рішення.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів видавалися довідки про наявність земельних ділянок, які знаходяться у власності та користуванні фізичним та юридичним особам.

Спеціалісти відділу здійснювали прийом громадян та юридичних осіб, надавали роз’яснення щодо відведення та оформлення земельних ділянок в оренду, припинення права користування земельними ділянками та вирішення інших питань передбачених Земельним кодексом та іншими законами України у сфері земельних відносин.

Надаються роз’яснення щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами за 2023-2024 роки та опрацьовується інформація по боржниках зі сплати мінімального податкового зобов`язання. Також спеціалістами відділу продовжується інформування населення щодо плати за землю.

Проводиться робота щодо виявлення недобросовісних орендарів, яким повідомлено про необхідність погашення заборгованості.

Надавалася необхідна інформація для нарахування плати за землю при укладенні договорів оренди, а також для коригування орендної плати відповідно до змін нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Проводиться звірка та активізовано роботу з платниками земельного податку, вносяться зміни щодо площ земельних ділянок та щодо їх цільового призначення. Систематично проводиться робота по виявленню категорій населення, які мають пільги зі сплати податків.

Спеціалісти відділу постійно удосконалюють свої знання та беруть участь у семінарах, тренінгах, практикумах, навчальних модулях. 28 серпня спеціалісти відділу у режимі відеоконференції взяли участь у селекторній нараді з Департаментом екології та природних ресурсів Одеської обласної державної (військової) адміністрації. 28 серпня головним спеціалістом відділу Віталієм Войченком проводилося обстеження аварійних дерев, які підлягають видаленню.

Відділом соціального захисту населення селищної ради проведено 3 засідання комісії з визначення показників для визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує соцпослуг на непрофесійній основі та призначено 2 справи, 1 справа – відмовлено;  надано консультації щодо отримання компенсаційних виплат у разі здійснення догляду на непрофесійній основі та щодо визначення недієздатною особою.

Прийнято 3 пакети документів для отримання матеріальної допомоги на лікування.

Продовжується наповнення даними Реєстру посвідчень батьків з багатодітних сімей та дитини з БДС. Внесено до бази дані 71 сім’ї (241 дитину). Оформлено та видано з числа БДС, УБД проїзні квитки.

До служби у справах дітей селищної ради звернулося 4 жителів селищної ради з питань захисту прав та законних інтересів дітей. Заявникам надано роз’яснення в межах чинного законодавства. Проведено дві профілактичних бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків.

До ЦНАПУ звернулося 156 замовників для отримання адміністративних послуг, із них надано 116 адмінпослуг, в тому числі:

  • послуги, пов'язані з державною реєстрацією нерухомого майна -29;
  • послуги соціального характеру –21;
  • послуги у сфері регулювання земельних відносин –11;
  • послуги, пов'язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань – 6;
  • послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб -49.

Охорона здоров'я

В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернувся за наданням послуг 1125 пацієнтів.

На амбулаторному лікуванні перебувало 380 пацієнтів.

Соціальний захист

Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 45 осіб, надано 1580 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 22 особи, з них 8 внутрішньо переміщені особи, надано 1350 соціальних послуг.

Соціальна робота з дітьми та молоддю.

На обліку перебуває 33 сім’ї/осіб, в яких виховується 85 дітей; 1 особа яка перебуває в конфлікті з законом. Фахівцями  надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів. За звітний період надано 30  соціальних послуг. 

Під соціальним супроводом перебуває: перебуває: 3 прийомні сім’ї, в них виховується 8 дітей; сім’ї  опікунів – 2, в них виховується дітей - 2.

Здійснено 1 оцінку потреб особи похилого віку.

Освіта

В період з 19.08.2024р. по 16.08.2024р. відділом освіти, культури, молоді та спорту

Миколаївської селищної ради була проведена наступна робота:

в очному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко». Дошкільною освітою охоплено 107 вихованців.

Продовжується робота по підготовці до організованого початку навчального року, стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 навчальні роки.

Протягом звітного періоду зареєстровано 39 вхідних документів та 29 вихідних; забезпечено виконання контрольних документів, таблиць до  Департаментів освіти та культури обласної державної адміністрації, Березівської районної державної адміністрації; проведена робота по підписанню Актів готовності закладів освіти до нового навчального року.

Проводиться робота щодо впровадження в закладах освіти електронних журналів,  щоденників та збору даних в ПАК «АІКОМ».

До початку нового 2024/2025 навчального року у всіх закладах освіти наказом керівника призначена відповідальна особа за пожежну безпеку, поновлені та затверджені інструкції, що визначають послідовність дії учасників освітнього процесу у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога».

Відповідно до наказу відділу ОКМС від 19 серпня  2024 року №47 відбулося засідання тарифікаційної комісії та проведено тарифікацію педагогічних працівників, бібліотекарів та медичних працівників закладів освіти на 2024/2025 навчальний рік. Також було розглянуто освітні програми та робочі навчальні плани, відповідно до яких в закладах освіти буде здійснюватися організація освітнього процесу.

22 серпня 2024 року начальник відділу ОКМС взяла участь у серпневій конференції педагогічних працівників Одеської області «Освіта Одещини: мріяти, надихати, змінювати», яка пройшла під головуванням директора Департаменту освіти і науки Одеської обласної військової адміністрації; 23 серпня 2024 року взяла учать у насиченій і не менш важливій практичній частині конференції - тренінгу «Управлінський діалог» та «Функціонування державної мови в освітньому процесі у закладах загальної середньої освіти»

Продовжується робота щодо організації дозвілля молоді. Продовжує працювати спортивний клуб, де жителі селища Миколаївка та громади мають змогу позмагатись в іграх: більярд, настільний теніс, шахи, шашки, дартц.

27 серпня у Миколаївці відбувся турнір з міні-футболу, присвячений пам`яті Вілора Бойка.

29 та 30 серпня 2024 року у відділі освіти, культури, молоді та спорту Миколаївської селищної ради проведено співбесіду з директорами закладів освіти за участю начальника відділу, на якій обговорено питання щодо роботи закладів освіти під час дії правового режиму воєнного стану.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Миколаївської селищної ради продовжує функціонувати в штатному режимі: проводиться прийом громадян, надаються консультації батькам та педагогічним працівникам, приймаються заяви на комплексну оцінку.

Протипожежна та техногенна безпека

З 19.08.2024р. по 30.08.2024р. на території Миколаївської громади  сталося 8 пожеж: 19.08.2024р. загоряння сухої трави за межами селища Миколаївка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 21.08.2024р. загоряння сухої трави за межами с. Антонюки, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 21.08.2024р. загоряння сухої трави за межами с. Амбарів, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 22.08.2024р. загоряння сухої трави в межах селища Миколаївка по вул. Героїв Крут,  в результаті якої матеріального збитку не завдано. 24.08.2024р. загоряння сухої трави за межами с. Романівка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 25.08.2024р. загоряння житлового будинку в селищі Миколаївка, вул. Нахімова, 21, постраждалих та загиблих немає, збиток встановлюється. 26.08.2024р. загоряння житлового будинку в селі Олексіївка, вул. Шевченка, 34, постраждалих та загиблих немає, збиток встановлюється. 28.08.2024р.  загоряння сухої трави в селі Василівка по вул. Перемоги, в результаті якої матеріального збитку не завдано.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

Голова Миколаївської селищної ради                           Віктор КУПЧЕНКО

 

 

b0474539-a5af-4314-9c91-1588bab4350e.jpg 302372fd-cb56-408f-bc8a-92808e5ec207.jpg bd30e3c2-ba88-4447-bc0c-0e40fa4aabbb.jpg 1cee38cb-212e-45c6-8453-ed3c5d352c8a.jpg 3b07d8a5-479a-49be-bf00-7a2102a2f139.jpg a5b6b375-5b0e-4f07-9bd0-c4e838d33894.jpg 5af82bca-d336-49e9-bdfe-4fabb0c4a756.jpg 7de1cb78-835a-40db-b442-5000aba5b696.jpg 65102ae0-9531-44fc-bf32-f1cf66bc36e2.jpg