Логотип

Миколаївська селищна територіальна громада

Одеська область, Березівський район

26.08.2024 14:44

З нагоди 33-ї річниці Незалежності України у Миколаївці відбувся благодійний захід на підтримку Збройних Сил України - селищний фестиваль хлібу «Паляниця»

842f7ab7-93e5-4486-bf9b-3ee1dd7a3b02.jpg

24 серпня з нагоди 33-ї річниці Незалежності України в Миколаївці відбувся благодійний захід на підтримку Збройних Сил України - селищний фестиваль хлібу «ПАЛЯНИЦЯ», де учасники заходу мали змогу придбати різну випічку - зробивши при цьому благодійні внески коштів на підтримку Збройних Сил України.

Розпочався захід з церемонії покладання квітів до тимчасового пам’ятного банеру загиблим землякам – військовослужбовцям ЗСУ, які віддали свої життя у боротьбі з російськими окупантами за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і пам`ятної стели «Героям АТО, які загинули за свободу і незалежність своєї Батьківщини».

Далі голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко особисто від себе, імені депутатського корпусу селищної ради та жителів громади висловив вітання та вдячність родинам військовослужбовців Збройних Сил України.

«В воєнних умовах сьогодення українці вкотре демонструють характер, силу волі та незламність всього нашого народу, його споконвічне прагнення жити у вільній та демократичній державі. Незламності та єдності українського народу дивується увесь світ, а ми пишаємося нашими Захисниками і Захисницями та безмежно вдячні їхнім матерям, дружинам, сестрам», – наголосив у своїй промові голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко.

Також з вітальними словом до Дня Незалежності України та подякою за допомогу від себе особисто та від начальника Селидівської міської військової адміністрації Немченка Анатолія Миколайовича звернувся до керівництва і жителів Миколаївіської громади директор Селидівської центральної міської лікарні Донецької області Ігор Кіяшко.

Родині нашого загиблого земляка – Героя Вербіцького Дениса Георгійовича у ході заходу вручено орден «За мужність» III ступеня (посмертно).

Почесну місію вручення ордена виконав начальник першого відділу Березівського РТЦК та СП підполковник Юрій Коваль – передавши нагороду сестрі Дениса Ірині Худченко.

Хвилиною мовчання поіменно присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів Миколаївської громади: Вадима Тарабанова, Сергія Резніченка, Дениса Вербіцького, Юрія Остродовського, Олександра Стефаненка, Сергія Судакова, Павла Мазуркевича, Максима Кравчини, Славка Гордини, Вадима Лаврука, Олександра Олексієнка, Максима Дідорчука, Іллі Гриджука, Андрія Сосновського,Сергія Мужеляка, Віктора Луцка, Дениса Богача, Сергія Лена, Тарабанчука Вадима, Валерія Дорошенка, Олександра Карпова, Олександра Коченка, Ігоря Остродовського, Віктора Комарницького, Віктора Жеребка, Дмитра Купченка,- а також усіх Героїв, які ціною власного життя в різні часи виборювали незалежність України.

Подарунковими грошовими сертифікатами відзначено талановиту молодь – випускників ЗЗСО Миколаївської селишної ради, золота медаль-20 тис.грн, срібна медаль-15 тис.грн.,свідоцтво з відзнакою- 5 тис.грн. Веремчук Валентину, Коваль Валерію, Аркушенко Богданну - золота медаль, Чайку Ірину, Чашука Максима, Олександра Пісецького – срібна медаль, свідоцтво з відзнакою Горковець Ірину, Коваль Анастасію, Гончарук Софію. Сертифікати вручив голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко.

За активну участь у селищному фестивалі хлібу «ПАЛЯНИЦЯ» та з нагоди 33-ї річниці Незалежності України подяками голови Миколаївської селищної ради відзначено установи та організації.

Після офіційної частини на сцені виступали місцеві аматори та колективи з танцювальними та вокальними номерами, дарували глядачам чудові пісні про Україну та рідну землю.

Для дітей було організовано розваги з аніматорами популярних мультиків та пригощання солодощами.

Слава Україні!🇺🇦