Логотип

Миколаївська селищна територіальна громада

Одеська область, Березівський район

19.08.2024 19:17

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів з 05.08.2024 року по 16.08.2024 року

bc7a5da7-4288-4668-9070-f1de2ceb2d23.jpg

Шановні жителі громади!

Інформую про роботу протягом двох тижнів з 05.08.2024 р. по 16.08.2024 р.

Благоустрій

Протягом звітного періоду проводилися роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади.

В Миколаївці скошено  траву в парку культури і відпочинку, біля адмінбудівлі селищної ради,  пам’ятного знака «Пам’яті невинно убієнних», центральній парковій зоні селища. В с. Софіївка скошено траву біля сільського клубу, пам’ятників загиблим воїнам у роки Другої світової війни.

Прочищено каналізацію в КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ» та адмінбудівлі селищної ради.

В Антонюківському старостинському окрузі в с. Антонюки проведені роботи по прибиранню територій біля адмінбудівлі старостинського округу та сільського клубу (впорядкування клумб та доріжок).

Проводяться роботи по прибиранню узбіч центральної дороги в межах села та біля дорожніх відбійників.  

В с. Романівка проведені роботи по прибиранню території біля сільського клубу та алеї, біля пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни.

В с. Амбарів  проведені роботи по прибиранню території пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни.

В Ульяновському старостинському окрузі впорядковано територію на в’їзді в с. Ульяновка - скошено траву на узбіччях дороги від колишнього консервного заводу до с. Комарашеве, а також біля автобусної зупинки в с. Комарашеве. Вирубано хворост та скошено траву на кладовищі в с. Ульяновка, вирубано поросль біля колишнього будинку культури. Скошено траву біля магазину «Марина».

В Новопетрівському старостинському окрузі вирубано поросль та пеньки на узбіччях дороги від с. Новопетрівка в сторону селища Миколаївка.

В Олексіївському старостинському окрузі в с. Василівка скошено траву на узбіччях дороги між вулицями Шевченка та Молодіжна, території автобусної зупинки, біля сільського клубу, в центрі села,  пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни, на дитячому майданчику, біля електропідстанції. В с. Морозова скошено траву та бур’яни на території села.

КП «Миколаївське» працює у штатному режимі. 05.08.2024р. проведено ремонт водогону в Миколаївці по вул. С. Корольова (ліквідовано прорив). 09.08.2024р. проведено заміну водяних насосів в с. Амбарів по вул. Виноградна та у Миколаївці по вул. Козацька.

Структурні підрозділи селищної ради

В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована на вирішення важливих життєво необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 121 - вхідних документів; 13 - заяв громадян; 101 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 122 довідки різного характеру, у т.ч. – 34 довідки старостинськими округами.

9 серпня голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко та начальник відділу соціального захисту Наталя Подлесна взяли участь онлайн у виїзному засіданні Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових і немайнових прав внутрішньо переміщених осіб та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

У ході засідання були розглянуті та обговорені питання: про діяльність Одеської, Миколаївської, Херсонської військових адміністрацій та органів місцевого cамоврядування щодо задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб та ефективність витрачання бюджетних коштів на ці цілі, про діяльність Рад з питань внутрішньо переміщених осіб Одеської області.

12 серпня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Миколаївської селищної ради під головуванням голови Миколаївської селищної ради, голови комісії Віктора Купченка.

На порядку денному розглянуто та обговорено питання вчинення правочину щодо майна від імені малолітньої дитини.

За підсумками роботи комісії прийнято відповідне рішення.

13 серпня в режимі відеоконференції до чергового  засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Одеській обласній державній (військовій) адміністрації  приєдналися голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко і начальник відділу соціального захисту населення селищної ради Наталя Подлесна.

У засіданні взяли участь Віцепрем'єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, заступник голови Одеської ОДА (ОВА), керівник Координаційного центру Дмитро Радулов, тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної державної (військової) адміністрації Володимир Карпич, директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної (військової) адміністрації Тетяна Дементьєва, голови (начальники) районних державних (військових) адміністрацій, голови територіальних громад Одеської області.

У ході засідання були опрацьовані питання: про підготовку до проходження осінньо-зимового періоду 2024-2025 років об’єктів інфраструктури Одеської області, у тому числі місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, гуманітарне реагування та підтримка внутрішньо переміщених осіб, а також обговорені проблемні питання внутрішньо переміщених осіб.

13 серпня голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко, начальник відділу соціального захисту населення селищної ради Наталя Подлесна, директор центру надання соціальних послуг Миколаївської селищної ради Наталя Тисяк взяли участь онлайн у нараді з питань ветеранської політики, яка відбулася в Одеській обласній державній (військовій) адміністрації за участі Віцепрем’єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, заступника голови Одеської ОДА (ОВА) Дмитра Радулова, директора Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної (військової) адміністрації Тетяни Дементьєвої, голів (начальників) районних державних (військових) адміністрацій, голів територіальних громад Одеської області.

На нараді йшлося про створення структурних підрозділів з питань ветеранської політики в обласній державній (військовій) адміністрації, районних державних (військових) адміністраціях та територіальних громадах, ветеранських просторів в територіальних громадах, соціальні державні гарантії ветеранам війни, алгоритми дій органів державної влади і місцевого самоврядування відповідно до потреб ветеранів, їх родин, надання психологічної допомоги, лікування та реабілітаційних послуг.

14 серпня відбулося засідання виконавчого комітету Миколаївської селищної ради, його провів голова виконавчого комітету Віктор Купченко.

У ході засідання підведено підсумки проведення на території населених пунктів Миколаївської селищної ради літніх розважальних заходів для дітей «Незламне літо» та розглянуто низку питань, зокрема: запровадження послуги з патронату над дитиною на території Миколаївської селищної ради, щодо надання дозволу на відмову від прийняття спадщини від імені малолітньої дитини після смерті батька, про зміну статусу дитини, позбавленої батьківського піклування на статус дитини – сироти, затвердження Плану заходів на 2024 рік з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року в Миколаївській селищній раді Березівського району Одеської області, щодо надання одноразової матеріальної допомоги.

З усіх питань прийняті відповідні рішення.

14 серпня тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу соціально – економічного розвитку, комунальної власності, житлово – комунального господарства, архітектури, транспорту та благоустрою Миколаївської селищної ради Надія Чашук та представник першого відділу Березівського РТЦК та СП Євгеній Молчанов взяли участь онлайн у робочій зустрічі щодо організації заходів із сертифікації енергоефективності та енергоаудиту будівель ТЦК та соціальної підтримки.

Онлайн захід проводився ВГО «Асоціація малих міст України».

У ході онлайн зустрічі були розглянуті та обговорені питання: про перспективи розробки цільових муніципальних програм з підтримки ТЦК, про доручення Президента України щодо питань енергоефективності та енергозбереження, про енергетичну сертифікацію будівель та механізми підвищення енергоефективності, щодо державної підтримки підвищення енергоефективності в бюджетній сфері.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів видавалися довідки про наявність земельних ділянок, які знаходяться у власності та користуванні фізичним та юридичним особам.

Спеціалісти відділу здійснювали прийом громадян та юридичних осіб, надавали роз’яснення щодо відведення та оформлення земельних ділянок в оренду, припинення права користування земельними ділянками та вирішення інших питань передбачених Земельним кодексом та іншими законами України у сфері земельних відносин.

Надаються роз’яснення щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами за 2023-2024 роки та опрацьовується інформація по боржниках зі сплати мінімального податкового зобов`язання. Також спеціалістами відділу продовжується інформування населення щодо плати за землю.

Проводиться робота щодо виявлення недобросовісних орендарів, яким повідомлено про необхідність погашення заборгованості.

Надавалася необхідна інформація для нарахування плати за землю при укладенні договорів оренди, а також для коригування орендної плати відповідно до змін нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Проводиться звірка та активізовано роботу з платниками земельного податку, вносяться зміни щодо площ земельних ділянок та щодо їх цільового призначення. Систематично проводиться робота по виявленню категорій населення, які мають пільги зі сплати податків.

Спеціалісти відділу постійно удосконалюють свої знання та беруть участь у семінарах, тренінгах, практикумах, навчальних модулях. 14.08.2024 року начальник відділу Леся Горковець приймала участь у тренінгу на тему: «Оренда майна комунальної власності, відмінного від земельних ділянок, у період дії правового режиму воєнного стану». 

Відділом соціального захисту населення селищної ради надано консультації щодо отримання компенсаційних виплат у разі здійснення догляду на непрофесійній основі та щодо визначення недієздатною особою. Прийнято 1 пакет документів багатодітної сім’ї. Видано 1 посвідчення батьків та  3 тимчасові довідки дитини з багатодітної сім’ї. Продовжується наповнення даними Реєстру посвідчень батьків з багатодітних сімей та дитини з БДС. Внесено до бази дані 71 сім’ї (241 дитину). Оформлено та видано з числа БДС, УБД проїзні квитки.

Службою у справах дітей селищної здійснено обстеження 10 дітей, які проживають у 4 сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах. Проведено 5 профілактичних бесід щодо належного виконання батьківських обов’язків.

До ЦНАПУ звернулося 154 замовника для отримання адміністративних послуг, із них надано 129 адмінпослуг, в тому числі:

  • послуги, пов'язані з державною реєстрацією нерухомого майна -26;
  • послуги соціального характеру –59;
  • послуги у сфері регулювання земельних відносин –16;
  • послуги, пов'язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань – 4;
  • послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб -23;
  • послуги щодо виконання підготовчих та будівельних робіт і прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів-1

Охорона здоров'я

В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернувся за наданням послуг 1349 пацієнтів.

На амбулаторному лікуванні перебувало 423 пацієнти.

З   13 по 17 серпня  в Миколаївській територіальній громаді проведено амбулаторний прийом пацієнтів лікарем –урологом   Селидівської центральної міської лікарні Бєліченко Максимом Віталійовичем.

Під час прийому 32 пацієнта   було оглянуто лікарем, надані рекомендації стосовно подальшого лікування.

Проведено ультразвукове обстеження  18 пацієнтів.

Соціальний захист

Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 45 осіб, надано 1800 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 24 особи, з них 9 внутрішньо переміщені особи, надано 2016 соціальних послуг.

Соціальна робота з дітьми та молоддю.

На обліку перебуває 33 сім’ї/осіб, в яких виховується 85 дітей; 1 особа яка перебуває в конфлікті з законом. Фахівцями  надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів. За звітний період надано 26  соціальних послуг. 

Під соціальним супроводом перебуває: перебуває: 3 прийомні сім’ї, в них виховується 8 дітей; сім’ї  опікунів – 2, в них виховується дітей - 2.

Освіта

В період з 05.08.2024р. по 16.08.2024р. відділом освіти, культури, молоді та спорту

Миколаївської селищної ради була проведена наступна робота:

в очному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко». Дошкільною освітою охоплено 107 вихованців.

Продовжується робота по підготовці до організованого початку навчального року, стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 навчальні роки. В закладах освіти завершуються ремонтні роботи. 

Протягом звітного періоду зареєстровано 37 вхідних документів та 32 вихідних; забезпечено виконання контрольних документів, таблиць до  Департаментів освіти та культури обласної державної адміністрації, Березівської районної державної адміністрації;

в закладах загальної середньої освіти проведено інвентаризацію бібліотечних фондів підручників. Отримано та доставлено до закладів загальної середньої освіти 484 підручники.  Для 5 класів НУШ -10 підручників, для 7 класів НУШ- 474 підручники.

05 серпня 2024 року працівниками відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради спільно з представниками ДСНС, ювенальної поліції та Держпродспоживслужби проведено комісійні перевірки стану готовності закладів освіти до здійснення освітнього процесу в новому 2024/2025 навчальному році.

Здійснюється робота по підписанню актів готовності закладів освіти до нового навчального року.

Проводиться робота щодо впровадження в закладах освіти електронних журналів,  щоденників та збору даних в ПАК «АІКОМ».

12 серпня спеціалісти відділу ОКМС прийняли участь у вебінарі швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» на тему «АІКОМ: порядок роботи з даними та подачі звітності для представників органів управління освітою та обласних департаментів освіти».

Проведене опитування батьків про форми (дистанційно, офлайн)  навчання  учнів по кожному закладу загальної середньої освіти.  Загалом участь в опитуванні взяли  476 батьків. З них за дистанційну форму навчання – 33 чол., що становить 6,9%, за офлайн навчання – 319 чол., що становить 67%, за змішану форму навчання – 108 чол., що становить 22,7%, індивідуальну форму навчання - 16 чол. що становить 3,4%. 

16 серпня у відділі освіти, культури, молоді та спорту Миколаївської селищної ради  приватним підприємством «Безпечний Бізнес Південь»  проведено планову технічну діагностику 190 вогнегасників закладів освіти.

Продовжується робота щодо організації дозвілля молоді, продовжує працювати спортивний клуб, де жителі селища Миколаївка та громади мають змогу позмагатись в іграх: більярд, настільний теніс, шахи, шашки, дартц, настільний футбол;

10 серпня в Миколаївці відбувся сольний концерт вокально-інструментального гурту «Де гроші?» до Міжнародного дня молоді біля Миколаївського селищного клубу;

11 серпня у Миколаївці відбувся турнір з міні-футболу до Міжнародного дня молоді;

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Миколаївської селищної ради продовжує функціонувати в штатному режимі: проводиться прийом громадян, надаються консультації батькам та педагогічним працівникам, приймаються заяви на комплексну оцінку.

Протипожежна та техногенна безпека

З 05.08.2024р. по 16.08.2024р. на території Миколаївської громади  сталося 5 пожеж: 10.08.2024р. загоряння сухої трави та надвірної споруди та чагарнику в межах с. Антонюки по вул. Радісна, збиток встановлюється. 10.08.2024р. загоряння сухої трави в межах с. Новопетрівка по вул. Благовіщенська, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 11.08.2024р. загоряння сухої трави за межами селища Миколаївка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 14.08.2024р. загоряння сухої трави за межами селища Миколаївка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 14.08.2024р. загорання сухої трави за межами с. Мар’янівка, в результаті якої матеріального збитку не завдано.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

 

Голова Миколаївської селищної ради                           Віктор КУПЧЕНКО

 

 

 

e0f83f16-1b86-482e-b20f-0ee2b0327715.jpg 0452abe0-7fc9-4443-9154-990712755d1c.jpg 1bab94df-582a-4e52-9a94-4ba5c8d166fd.jpg 1a488704-5e05-4e8f-ba35-5adf2ee9672c.jpg b22da9b4-2d63-4d02-b805-1faab9a66335.jpg 95a316e4-2a47-4a2e-a78c-560e25850a13.jpg ea374fe6-418e-4973-8e97-586bd7716200.jpg f470fc02-c5ac-488c-bc3c-f890415c1d6c.jpg ff3e4201-ae91-461e-aeea-572bc189c1f7.jpg