Логотип

Миколаївська селищна територіальна громада

Одеська область, Березівський район

16.08.2024 15:31

Фахівці відділу освіти, культури, молоді та спорту Миколаївської селищної ради є постійними учасниками заходів організованих DECIDE

359a5d88-4469-4e05-b2d0-13d7d5dc6bd7.jpg

DECIDE – це швейцарсько-український проєкт «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». Він спрямований на підтримку реформ в освіті та процесів децентралізації для розвитку в Україні ефективної системи управління освітою.

Основна мета проєкту DECIDE – допомогти жителям територіальних громад долучитися до демократичного врядування та отримати рівний доступ до якісної освіти.

DECIDE реалізується ГО DOCCU у партнерстві з Цюрихським педагогічним університетом (PHZH) за підтримки Швейцарії, представленої Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC).

Фахівці відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради є постійними учасниками вебінарів організованих DECIDE. Це допомогає підготуватися до нових викликів в освіті, забезпечити ефективне функціонування розвитку освіти в громаді в умовах змін законодавства. що включає ефективне управління, методичну допомогу закладам освіти.

Нещодавно завершився важливий етап навчання для керівників відділів освіти Одеської області. До нього долучилися і Тетяна Шаманська, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Миколаївської селищної ради. Навчання відбувалося офлайн за програмою підвищення кваліфікації «Децентралізоване управління освітою в територіальних громадах в умовах правового режиму воєнного стану» Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з НАДС та Агенція регіонального розвитку Одеської області.

«DECIDE покликаний сприяти: посиленню потенціалу територіальної громади у розробці та практичній реалізації децентралізованих моделей управління освітою, включаючи стратегії розвитку освіти та плани їх впровадження; підвищенню професійного рівня посадових осіб місцевого самоврядування територіальної громади в цілому та працівників структурних підрозділів, які відповідають за освіту в територіальній громаді; удосконаленню методів та інструментів розвитку громадянського суспільства та залучення громадян до управління освітою. DECIDE спрямовано на впровадження та розвиток демократичного, прозорого та підзвітного управління школами у місцевих громадах, посилення їх ролі у громадському житті, залучення всіх громадян до прийняття рішень в територіальних громадах»,- зазначила головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Світлана Перевізник.

7c84b977-fd3f-4b74-a613-38307938b29e.jpg