Логотип

Миколаївська селищна територіальна громада

Одеська область, Березівський район

12.08.2024 17:47

Впровадження сучасних електронних інструментів фінансово-бухгалтерського обліку та звітності в Миколаївській територіальній громаді

68e416f8-5cd4-489e-b664-c64dd7ddffc5.jpg

Вирішення актуальних економічних проблем не можливе без прискорення науково-технічного прогресу, широкого впровадження інноваційних інформаційних технологій в усі сфери людської діяльності. Особливо важливою сферою застосування останніх є бухгалтерський облік, оскільки це найбільш інформаційно містка ділянка роботи на підприємствах, в організаціях та установах. Чітко налагоджений бухгалтерський облік своєчасно забезпечує управлінські потреби необхідною та достовірною інформацією. Крім того, бухгалтерський облік підприємства будь-якої форми власності є основною інформаційною базою всебічного аналізу господарської діяльності, контролю та обгрунтування відповідних управлінських рішень щодо фінансово-господарської діяльності.

Сьогодні електронні бухгалтерські програми використовуються в органах державної влади та місцевого самоврядування, на виробництві, в середньому і малому бізнесі, у неприбуткових організаціях.

Однією з сучасних електронних бухгалтерських програм, яку використовує у своїй роботі фінансовий відділ Миколаївської селищної ради є інформаційно-аналітична система управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «LOGICA», яка є інструментом для здійснення контролю за дотриманням бюджетного законодавства на кожній стадії бюджетного процесу щодо місцевих бюджетів. Вона створена Мінфіном на кошти міжнародної технічної допомоги від ЄС за проектом «ЄС для посилення державних фінансових систем місцевих урядів».

«Інформаційно-аналітична система «LOGICA» – це підвищення рівня автоматизації процесів у сфері управління державними фінансами на місцевому рівні через впровадження новітніх інформаційних технологій у процесі створення бюджетних документів, обробки даних, що містяться в них та покращення обміну інформацією з Мінфіном. Ця система призначена для для централізованого зберігання інформації, що застосовують місцеві бюджети у бюджетному процесі та дозволяє організувати виконання бюджету в рамках фінансового планування відповідно до чинного бюджетного законодавства»,- зазначила головний спеціаліст з питань видатків фінансового відділу Миколаївської селищної ради Інна Миргородська.

31bc6e94-5997-450f-a1af-f2340fe18057.jpg