Логотип

Миколаївська селищна територіальна громада

Одеська область, Березівський район

05.08.2024 21:59

Шановні жителі громади! Інформую про роботу протягом двох тижнів з 22.07.2024 року по 02.08.2024 року

0371eff7-9b78-475e-9192-9799591777c5.jpg

Благоустрій

Протягом звітного періоду проводилися роботи з благоустрою та підтримання належного санітарного стану в селищі Миколаївка та населених пунктах громади.

Скошено поросль на узбіччях дороги від колишнього хлібзаводу до колишнього аеродрому. Прочищено каналізацію від багатоквартирних будинків при в’їзді в селище до КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ». Скошено траву біля артсвердловини по вул. Шкільна, на узбіччях дороги по вул. Європейська, вул. Дмитрівська, на дитячому майданчику на Слободці. Проведені роботи по впорядкуванню сміттєзвалища на Слободці.

В Антонюківському старостинському окрузі в с. Антонюки проведені роботи по прибиранню територій біля адмінбудівлі старостинського округу та сільського клубу, автобусних зупинок, впорядковано клумби біля них. Проведені роботи по прибиранню узбіч дороги в центрі села, біля пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни.

В с. Романівка проведені роботи по прибиранню території біля сільського клубу та алеї, біля пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни.

В с. Амбарів пам’ятника проведені роботи по прибиранню території пам’ятника загиблим воїнам у роки Другої світової війни.

В Ульяновському старостинському окрузі скошено траву на в’їзді в с. Ульяновка, біля приміщення ФАПу в с. Комарашеве, біля магазину «Марина», складських приміщень по вул. Центральній в с. Ульяновка, біля мосту в с. Комарашеве. Прибрано території та скошено траву біля автобусних зупинок в с. Мар’янівка та Комарашеве. проведені роботи з вирубки та випилювання чагарників біля будівлі архіву.

В Новопетрівському старостинському окрузі у с. Новопетрівка проведені роботи по впорядкуванню сміттєзвалища. Завершено вирубку порослі на кладовищі №2. Скошено траву на узбіччях дороги від магазину «Тетяна» по вул. Благовіщенська до каплички та в сторону селища Миколаївка, узбіччях дороги по вул. Степова. Скошено траву в с. Переселенці біля адмінбудівлі колишньої Переселенської філії Миколаївського ліцею.

В Олексіївському старостинському окрузі в с. Олексіївка скошено траву та бур`яни на кладовищах в с. Олексіївка, с. Морозова, с. Василівка.

КП «Миколаївське» працює у штатному режимі. 24.07.2024р. проведено ремонт водогону в Миколаївці від центрального резервуару по вул. Шкільній (ліквідовано прорив). 26.07-31.07.2024р. проведено ремонт водонапірної башти Рожновського по вул. Дениса Вербіцького. 02.08.2024р. проведено ремонт водогону в Миколаївці по вул. Гоголя (ліквідовано прорив).

Структурні підрозділи селищної ради

В апараті селищної ради продовжується робота, спрямована на вирішення важливих життєво необхідних питань громади та громадян, надання різнопланових послуг. Протягом звітного періоду зареєстровано: 97 - вхідних документів; 6 - заяв громадян; 87 - вихідних документів. Підготовлено та видано - 89 довідок різного характеру, у т.ч. – 39 довідок старостинськими округами.

25 липня проведено семінар на тему «Протидія торгівлі людьми». Захід проведено керівником відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Миколаївської селищної ради Анною Войченко, фахівцем із соціальної роботи відділення ЦНСП селищної ради Євгенією Толстовою за участі кар’єрного радника Миколаївського відділу Березівської філії Одеського обласного центру зайнятості Вікторії Дашкевич.

Під час заходу присутнім було роз’яснено зміст поняття «торгівля людьми», під яким слід розуміти різні види та форми експлуатації людини, які наводяться як міжнародними нормативно-правовими документами, так і законодавством України.

Окремо увагу присутніх було звернуто на те, що однією із найбільш поширених форм торгівлі людьми є примусова праця – будь-яка робота, що вимагається від особи під загрозою застосування покарання, фізичного та психологічного насильства. Наведено приклади із життєвих ситуацій людей, які постраждали від торгівлі людьми, щоб позбавитися небезпечних стереотипів цього негативного явища.

26 липня, напередодні Дня медичних працівників, голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко привітав працівників сфери охорони здоровʼя, які працюють у Миколаївській громаді з нагоди професійного свята.

26 липня До Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, який щорічно відзначається 30 липня в адмінбудівлі Миколаївської селищної ради відбулося засідання круглого столу на тему «Протидія торгівлі людьми». У ньому взяли участь секретар селищної ради Галина Козаченко, керівник відділення соціальної роботи ЦНСП селищної ради Анна Войченко, фахівець із соціальної роботи відділення Євгенія Толстова, начальник Миколаївського відділу Березівської філії Одеського обласного центру зайнятості Наталія Борш, начальник відділу соціального захисту населення селищної ради Наталя Подлесна, фахівець Березівського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Наталя Чумаченко, в.о. начальника служби у справах дітей Миколаївської селищної ради Тетяна Юрко, головний спеціаліст з питань державної реєстрації актів цивільного стану Миколаївської селищної ради Оксана Сагайдак.

Мета заходу: скоординувати роботу служб, установ та органів місцевого самоврядування щодо здійснення інформаційно-профілактичної роботи з попередження торгівлі людьми.

Під час засідання було розглянуто дієві напрямки діяльності щодо запобігання торгівлі людьми у Миколаївській громаді, обговорено передумови виникнення і способи викорінення цього негативного явища у суспільстві, алгоритм дій щодо надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

«Торгівля людьми є одним із найважчих злочинів проти людини, тому злагоджена робота органів влади та усіх небайдужих людей повинна бути системною, щоб досягнути позитивного результату у боротьбі з цим ганебним явищем», - наголосила у ході заходу керівник відділення соціальної роботи ЦНСП селищної ради Анна Войченко.

Фінансовим відділом протягом звітного періоду проводився моніторинг надходження та виконання планових показників виконання доходів по Миколаївській селищній раді.

Щоденно проводиться робота з боржниками та платниками податків, що зареєстровані на території Миколаївській селищної ради, а також платниками податків, що провадять свою діяльність в межах Миколаївської селищної ради.

Постійно проводиться співпраця з податковою по врегулюванню питання сплати податків.

Відділом земельних відносин, екології та використання природних ресурсів видавалися довідки про наявність земельних ділянок, які знаходяться у власності та користуванні фізичним та юридичним особам.

Спеціалісти відділу здійснювали прийом громадян та юридичних осіб, надавали роз’яснення щодо відведення та оформлення земельних ділянок в оренду, припинення права користування земельними ділянками та вирішення інших питань передбачених Земельним кодексом та іншими законами України у сфері земельних відносин.

Продовжується робота та надаються роз’яснення щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю юридичними та фізичними особами за 2023-2024 роки та опрацьовується інформація по боржниках зі сплати мінімального податкового зобов`язання.

Надавалися роз’яснення користувачам та власникам земельних ділянок щодо плати мінімального податкового зобов’язання.

Надавалася необхідна інформація для нарахування плати за землю при укладенні договорів оренди, а також для коригування орендної плати відповідно до змін нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Протягом двох тижнів укладено чотири договори оренди землі.

Проводиться звірка та активізовано роботу з платниками земельного податку, вносяться зміни щодо площ земельних ділянок та щодо їх цільового призначення. Систематично проводиться робота по виявленню категорій населення, які мають пільги зі сплати податків.

Відділом соціального захисту населення селищної ради надано консультації щодо отримання компенсаційних виплат у разі здійснення догляду на непрофесійній основі та щодо визначення недієздатною особою. Надані консультації та роз’яснення згідно постанови КМУ №560 від 16.05.2024 щодо умов складання Акту про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду); проведено 2 засідання комісії з визначення показників для визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує соцпослуг на непрофесійній основі та призначено 2 справи. Прийнято 2 пакети документів багатодітної сім’ї. Видано 2 посвідчення батьків та 4 тимчасові довідки дитини з багатодітної сім’ї.

Продовжується наповнення даними Реєстру посвідчень батьків з багатодітних сімей та дитини з БДС. Внесено до бази дані 67 сімей (237 дітей). Оформлено та видано з числа БДС, УБД проїзні квитки.

До служби у справах дітей селищної ради звернулося 5 жителів селищної ради з питань захисту прав та законних інтересів дітей. Заявникам надано роз’яснення в межах чинного законодавства. Проведено 4 профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків. Здійснено обстеження 10 дітей, які проживають у 4 сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах

Прийнято участь у двох судових засіданнях щодо позбавлення батьківських прав та вчинення кримінальних правопорушень дітьми.

До ЦНАПУ звернулося 196 замовників для отримання адміністративних послуг, із них надано 151 адмінпослугу, в тому числі:

- послуги, пов'язані з державною реєстрацією нерухомого майна -35;

- послуги соціального характеру –26;

- послуги у сфері регулювання земельних відносин –26;

- послуги, пов'язані з державною реєстрацією бізнесу та громадських формувань – 10;

- послуги у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб -54.

Охорона здоров'я

В галузі охорони здоров’я лікувальний заклад КНП «Миколаївська амбулаторія ЗПСМ» працює у штатному режимі.

Протягом двох тижнів до лікарні звернувся за наданням послуг 1051 пацієнт.

На амбулаторному лікуванні перебувало 414 пацієнтів.

Соціальний захист

Центром надання соціальних послуг селищної ради за місцем проживання охоплено 45 осіб, надано 1800 послуг. У відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання проживає 23 особи, з них 9 внутрішньо переміщені особи, надано 1932 соціальних послуги. Соціальна робота з дітьми та молоддю.На обліку перебуває 33 сім’ї/осіб, в яких виховується 85 дітей; 1 особа яка перебуває в конфлікті з законом. Фахівцями надавалися соціальні послуги сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах відповідно до державних стандартів, зокрема: соціальний супровід, консультування, соціальна профілактика, представництво інтересів. За звітний період надано 26 соціальних послуг.Під соціальним супроводом перебуває: перебуває: 3 прийомні сім’ї, в них виховується 8 дітей; сім’ї опікунів – 2, в них виховується дітей - 2.

Освіта

В період з 22.07.2024р. по 02.08.2024р. відділом освіти, культури, молоді та спорту

Миколаївської селищної ради була проведена наступна робота:

в очному форматі працює Миколаївський ЗДО «Сонечко». Дошкільною освітою охоплено 107 вихованців.

Продовжується робота по підготовці до організованого початку навчального року, стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 навчальні роки. В закладах освіти тривають ремонтні роботи.

На порталі Електронної реєстрації дітей в дошкільні заклади освіти зареєстровано 6 дітей та видано путівки до Миколаївського ЗДО №1 «Сонечко».

Протягом звітного періоду зареєстровано 39 вхідних документів та 36 вихідних; забезпечено виконання контрольних документів, таблиць до Департаментів освіти та культури обласної державної адміністрації, Березівської районної державної адміністрації.

Продовжується інвентаризація бібліотечного фонду підручників і посібників закладів загальної середньої освіти з метою виявлення резерву та їх перерозподілу; проводиться робота щодо впровадження в закладах освіти електронних журналів, щоденників та збору даних в ПАК «АІКОМ».

22 липня 2024 року начальник відділу ОКМС взяла участь у онлайн-нараді, організованій Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації з питань підготовки закладів освіти до нового 2024/2025 навчального року.

30 липня 2024 року працівниками відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради спільно з представниками ДСНС розпочато комісійні перевірки стану готовності закладів освіти до здійснення освітнього процесу в новому 2024/2025 навчальному році.

Продовжується робота щодо організації дозвілля молоді. Продовжує працювати спортивний клуб, де жителі селища Миколаївка та громади мають змогу позмагатись в іграх: більярд, настільний теніс, шахи, шашки, дартц, настільний футбол.

23 липня у Миколаївці відбувся турнір з міні-футболу, присвячений пам`яті Миколи Чаловського.

28 липня у Миколаївці відбувся турнір з міні-футболу, присвячений пам`яті Миколи Кочмаря.

29 липня сектором культури за участі керівників установ та організацій громади був проведений мітинг-реквієм в селищі Миколаївка присвячений вшануванню пам’яті жертв трагедії в Оленівці.

Розпочата підготовка заходів до Міжнародного дня молоді, Дня Державного прапора України та Дня Незалежності України;

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Миколаївської селищної ради функціонувала у звичному режимі.

Фахівцями комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Миколаївської селищної ради проведено 5 консультацій з батьками щодо подальшого навчання дітей та організації інклюзивного навчання. Проведено 7 консультацій з педагогічними працівниками щодо організації інклюзивного навчання, проведення комплексних оцінок. Видано 4 первинних висновки про комплексне обстеження дитини, з них 1 висновок переміщеній особі з А-Іванівської громади.

Протипожежна та техногенна безпека

З 22.07.2024р. по 02.08.2024р. на території Миколаївської громади сталося 9 пожеж: 22.07.2024р. загоряння сухої трави та чагарнику за межами с. Гвоздівка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 22.07.2024р. загоряння сухої трави та чагарнику за межами с. Антонюки в результаті якої матеріального збитку не завдано. 22.07.2024р. загоряння сухої трави на відкритій території в межах селища Миколаївка, вул. Нахімова, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 24.07.2024р. загоряння сухої трави на городі в с. Новопетрівка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 29.07.2024р. загорання сухої трави та чагарнику за межами с. Ульяновка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 31.07.2024р. загорання сухої трави в с. Василівка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 31.07.2024р. загорання сухої трави за межами с.Новопетрівка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 31.07.2024р. загорання сухої трави за межами с. Романівка, в результаті якої матеріального збитку не завдано. 02.08.2024р. загорання сухої трави за межами с. Олексіївка, в результаті якої матеріального збитку не завдано.

Дякую за сумлінну і відповідальну роботу усім, хто підтримує життєдіяльність громади: аграріям, медикам, освітянам, культпрацівникам, комунальному підприємству, підприємцям, волонтерам.

Голова Миколаївської селищної ради                      Віктор КУПЧЕНКО

66487278-e07c-4ac0-b4ee-5cbd6db4764f.jpg 92fc1e0e-2b94-455b-b6fa-4030731a9210.jpg c1c01c06-4994-49e1-a05c-7ab7513ba1fa.jpg 7cd27f1c-f4c0-4ee8-bb2c-117974bcb58d.jpg 63ab8e2c-05ca-4311-9d55-68a887910ff8.jpg 83e4e305-fe0f-45c0-bd5f-ef7f1ae7f33f.jpg 5b50c79c-cb43-4228-8a82-7a116c410f16.jpg 5f2516d4-37a6-4f3d-b42b-ba632ce9029f.jpg 38b77945-f129-4a54-945b-a19c73e51a21.jpg eba59c02-be48-469c-9bdf-88647a7a2721.jpg